Koffie, melk

Dingen die je moet weten over plantaardige melk en koffie

29 jul , 2022  

We zijn op een punt gekomen dat niet-zuivelproducten niet alleen meer zijn voor hippies en veganisten. Steeds meer mensen ontdekken de aantrekkelijke smaken en gezondheidsvoordelen van plantaardige melksoorten, en ervaren dat je er een ongeëvenaard kopje koffie mee kan voorbereiden! Houd jij van melk in je koffie (of koffie in je melk), dan zijn hier een aantal nuttige feiten over plantaardige melksoorten.

Plantaardige melk zelf maken

Hoewel het natuurlijk super gemakkelijk is om een pak amandelmelk, sojamelk of havermelk uit het schap te trekken, is het zelf maken van plantaardige melk eigenlijk ook heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt zijn de noten of zaden die je van plan bent te gebruiken, inclusief water, een beetje zout naar smaak, een blender of keukenmachine en iets om te zeven. Het leukste van je eigen plantaardige melk maken, is dat je alle zaden of noten kunt gebruiken en combineren, zoals cashewnoten, hazelnoten, haver, soja en amandelen. Wil je er meteen mee beginnen, haal dan jouw favoriete noten en zaden in huis en ga op zoek naar enkele recepten.

Doorgaans moeten zaden of noten voor jouw plantaardige melk eerst in voldoende water weken en ze voor ongeveer 12 uur bedekken. Laat de nootjes en zaadjes vervolgens uitlekken, voeg een snufje zout en water toe en mix dit tot een gladde massa. Natuurlijk heb je ook geheel de mogelijkheid om het mengsel een beetje te zoeten naar smaak, bijvoorbeeld met honing of basterdsuiker. Oh ja, en trouwens, gooi de pulp niet weg. Het kan namelijk worden gebruikt voor het besmeren van koekjes en toast, maar is ook zeer geschikt voor het maken van diverse bakwaren, smeersels en veganistische kazen!

Nu je een goed idee hebt van hoe je jouw eigen plantaardige melk kunt voorbereiden, dan resteert alleen de koffie nog! Wil je eenvoudig online koffie bestellen en al je koffiebenodigdheden de volgende dag al in huis hebben, bezoek dan de website van de Koffiebaron voor een ruim assortiment.

Welke plantaardige melk kies je voor je koffie?

Zoals je wellicht al hebt vernomen, zijn er tal van planaardige melkkeuzes voor jouw kopje koffie. Maar welke past eigenlijk bij jou? Om te beginnen, zowel amandel- als havermelk kunnen worden gebruik voor koffie, maar de romigheid van havermelk is meer bevorderlijk voor het opschuimen. Beide dranken zijn bovendien een uitstekende bron van vitamines en mineralen.

Je kunt ook gebruik maken van sojamelk met zijn romige textuur, alleen moet je wel onthouden dat deze plantaardige keuze niet zo goed zal schuimen als zuivelmelk. Je kiest voor kokosmelk als je een echt romige plantaardige melk zoekt en de koffiemelk ook nog eens goed weet te schuimen. Bovendien beschikt kokosmelk over veel gezonde vetten! Onze laatste favoriet is cashewmelk, want deze zorgt voor echte romige nootachtigheid in je koffie en is ook nog eens een natuurlijke zoetmaker.

, , , , , , , , ,

By



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.