Horeca, Koffie, Thee

Verras je gasten met een pompoentaart

19 sep , 2024  

Met de herfst in aantocht, komt ook Halloween steeds dichterbij. Op donderdag 31 oktober is het namelijk zo ver. Een mooi moment om je horecagelegenheid om te toveren in een spannend spookhuis…. alhoewel gewoon een pompoen op de bar natuurlijk ook kan. Wat natuurlijk wel leuk is, is om rond die datum je appeltaart eens te vervangen door een pompoentaart. Succes verzekerd!

Maar hoe bak je nou de alle-lekkerste? Zie het onderstaand pompoentaart recept waarmee je gegarandeerd punten gaat scoren. Liever iets hartigs? Bekijk dan deze andere pompoen recepten.

De allerbeste pompoentaart

Ingrediënten (voor een 23 cm taartvorm):

  • 1 kant-en-klare taartbodem (of zelfgemaakt)
  • 400 g pompoenpuree (uit blik of zelfgemaakt door pompoen te roosteren en pureren)
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: slagroom en geroosterde pompoenpitten voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een taartvorm met de taartbodem en prik er met een vork gaatjes in. Bak de bodem 10-12 minuten voor zodat hij krokant wordt.
  3. Meng in een grote kom de pompoenpuree, suiker, eieren, slagroom, vanille-extract, kruiden en zout tot een glad geheel.
  4. Giet het pompoenmengsel in de voorgebakken taartbodem.
  5. Bak de taart 45-50 minuten in de oven, tot de vulling stevig is en een mes er schoon uitkomt als je erin prikt.
  6. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  7. Serveer de pompoentaart eventueel met een toef slagroom en wat geroosterde pompoenpitten voor een extra crunch.

Welke koffie of thee serveer je erbij?

Koffie:

  • Koffie met herfstige smaken: Een koffie met hints van karamel, kaneel of vanille past perfect bij de warme, kruidige smaken van pompoentaart. Een cappuccino of latte met een scheutje karamel- of kaneelsiroop zal heerlijk aansluiten bij de zoetheid van de taart.
  • Espresso: Voor een intensere smaak is een krachtige espresso een goede keuze. De bittere tonen van de koffie contrasteren mooi met de romige textuur van de taart.

Thee:

  • Chai thee: De warme kruiden van chai, zoals kaneel, kruidnagel en kardemom, sluiten perfect aan bij de smaken van pompoentaart. Een chai latte met opgeschuimde melk maakt de ervaring nog romiger.
  • Earl Grey: De subtiele smaak van bergamot in Earl Grey thee brengt een frisse toets die goed past bij de rijke pompoentaart.
  • Kaneelthee: Een eenvoudige kaneelthee of een thee met kruiden zoals gember en steranijs versterkt de herfstige smaak van de taart en zorgt voor een heerlijk harmonieuze combinatie.

Met deze perfecte combinatie van pompoentaart en drankjes creëer je een onvergetelijke herfsttraktatie! Wil je weten wat je verder nog met je pompoenen kunt doen? Check: wat doe je met je halloween pompoen

, , ,

By



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.