Vaak wordt er in horecagelegenheden koffie gedronken samen met een stukje taart of cake. Wanneer je koffie serveert, is het dus verstandig om daar baksels bij aan te bieden die je gasten kunnen bestellen. Tegenwoordig zijn er een aantal populaire baksels die door middel van makkelijke bakrecepten van Boodschappen.nl gemaakt kunnen worden in zelfs een vegan- of glutenvrije vorm. Wat de meest favoriete baksels in de horeca van het moment zijn, vertellen we in dit artikel. Laat je inspireren!
Bananenbrood
Een van de meest bekende baksels van het moment is bananenbrood. Dit makkelijke recept wordt gemaakt van meel, banaan, havermout en walnoten. Vaak wordt er nog kaneel aan toegevoegd, maar ook chocolade of rozijnen is niet onbekend. Het fijne aan bananenbrood is dat er vegan, glutenvrije en suikervrije recepten voor bestaan. Zo kun je een groot publiek voorzien van iets lekkers bij de koffie. Tot slot is bananenbrood een echte favoriet bij gasten die graag een klein ontbijt gezondere optie willen kiezen. Bananenbrood kan gemakkelijk vooraf gemaakt en ingevroren worden om zo altijd genoeg op voorraad te hebben.
Kardamom- of kaneel bun
Overgewaaid uit Scandinavië: de geknoopte bun. Deze bun wordt van “geknoopt” deeg gemaakt bestaande uit bloem, gist, roomboter, lauwwarme melk, suiker en kaneel of kardemom. Het is een makkelijk en vullend baksel wat ontzettend lekker ruikt en er aantrekkelijk uitziet. Ook wordt dit vaak als ontbijt gegeten bij de koffie. Ideaal om te delen, maar hoeft niet!
Brownie
De bekende chocolade brownie is al jaar en dag een populair om bij de koffie te serveren. Dit komt omdat chocolade en koffie elkaar samen goed verrijken. Daarnaast is een brownie een ontzettend makkelijk baksel om te maken en binnen een handomdraai klaar. Smeuïg, luchtig, suikervrij of vegan: het bestaat allemaal. Niets voor niets al jaren een favoriet!
Worteltaart
Ook worteltaart heeft een waardige plek ingenomen bij de baksels en koffie. De luchtige taart met icing geeft een smeuïg effect en past perfect bij een kop koffie. Worteltaart is over het algemeen niet ontzettend zoet, maar ook juist kruidig. Je kunt worteltaart net zoals bananenbrood van tevoren maken en invriezen, wat gemakkelijk is voor de keuken. Let er wel op dat de icing pas op het einde erop wordt gedaan.
appeltaart, bakken, bakrecepten, baksel, brownie, koken, taart, worteltaart
Comments RSS Feed